CD’s/ DVD’s

Op deze nieuwste Oden van Salomo CD is de Messias veelvoudig aan het woord. Hij roept de mensen op om hem te volgen, zijn dood en opstanding te omarmen en te doen wat Hij deed. Dit album roept het uit; kom in actie! Voor de eerste keer vertolkt onze nieuwe vaste zanger William Wixley de rol van de Messias. Het resultaat is een energiek, iets toegankelijker, maar tegelijkertijd contemplatief album waarin je wordt meegenomen naar het verhaal van de eerste Syrische christenen en waarin je niet om hun liefde voor de Messias heen kan; ‘Hoor me!’

Kyrie is een overwegend akoestisch album waarin wordt teruggegrepen op een pure vorm van aanbidding. Veel zeggen met weinig woorden. Woorden die al decennia worden gebruikt om God te eren en hun oorsprong vaak vinden in de Psalmen. Kyrie (Heer. ontferm U). Sanctus (Heilig. heilig. heilig). Gloria. Credo (Dank U. voor het Leven) en Agnus Dei (Waardig is het Lam) worden aangevuld met twee prachtige bewerkingen van Psalm 1 (U bent bij mij) en Psalm 42 (Heer. ik roep vanuit het dal).

Elk jaar brengt Opwekking met Pinksteren een nieuwe serie Opwekkingsliederen uit, bestaande uit nieuwe Nederlandstalige liederen en vertaalde liederen die wereldwijd gezongen worden. Via de Opwekkingsbundel vinden deze hun weg naar de kerken in Nederland. De CD bevat de liederen 845-857.

Heer zegen ons is de titel van deze Nederland Zingt cd. Op de cd staat een selectie van 20 liederen die gezongen zijn bij opnames van EO Nederland Zingt in 2020. Draag mij door de nacht, Heer wat een voorrecht  en Tienduizend redenen zijn enkele van deze liederen. De liederen bevatten teksten van troost, dankbaarheid en zegen. Naast veel samenzang zijn er ook liederen van The Psalm Project en Vocal Collective. Bij de cd zit een boekje met alle liedteksten. 

Hillsong Worship heeft een geschiedenis van 30 jaar in het uitdragen van het ‘eigen geluid’ van Hillsong, als een uitdrukking van aanbidding. Er is een rijke collectie aan bekende liederen voor jong en oud. Take Heart (Again) is het nieuwste project van Hillsong Church (met medewerking van Hillsong Worship, Hillsong United en Hillsong Young and Free) vol aanbiddingsliederen over Gods ongeëvenaarde heerschappij, Zijn alles overtreffende vrede, de stilte van Zijn aanwezigheid en de hoop die niemand anders dan Jezus kan bieden.

Als Darren Turner met het Amerikaanse leger naar Irak wordt uitgezonden, weet hij nauwelijks wat hem te wachten staat. Als geestelijk verzorger hoeft hij niet direct aan gevechten mee te doen, maar het maakt zijn strijd er niet minder om. Want hoewel zijn geloof voor veel mensen op de basis een voorbeeld is, blijkt de praktijk toch een stuk weerbarstiger dan de theorie. Ook het thuisfront heeft het nodige te verduren tijdens zijn maandenlange afwezigheid, vooral als zijn telefoontjes steeds minder frequent zijn en de toon een stuk koeler. Echtgenote Heather doet wat ze kan om het gezin bij elkaar te houden én er te zijn voor vrouwen van militairen die ook zijn uitgezonden. Als Darren na vijftien maanden eindelijk weer thuiskomt, blijkt de hereniging een stuk minder gelukkig dan gehoopt en moet hij opnieuw de strijd aanbinden, dit keer om zijn huwelijk te redden. Indivisible is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Een unieke Hillsong CD! Dit dubbelalbum bevat instrumentale pianoversies van bekende Hillsong songs. Om in alle rust van te genieten. voor gebruik bij stille tijd of als smaakvolle achtergrondmuziek. Piano Reflections Vol. 5 & 6 is weer een schitterende muziekverzameling – of je nu Hillsong liefhebber bent of niet!

Het verhaal van Theo, een leraar van Gods Woord. Theo woont aan de rand van een mooi Engels dorpje, samen met zijn twee muizenvrienden, Belfry en Luther, een vrolijke blauwe lijster en nog een aantal kleurrijke figuren.

Naar hem is deze nieuwe tekenfilmserie van Whitestone Media genoemd. In elke aflevering onderzoekt Theo een belangrijk Bijbels onderwerp, zoals geloven, gehoorzaamheid en vergeving. De prachtige animaties brengen Bijbelverhalen en praktijkvoorbeelden tot leven en stimuleren zo de kinderen om meer over het christelijk geloof te leren.

“Ik ben” is het gloednieuwe aanbiddingsalbum van Reyer. Hij bracht een midweek door met zijn band om te schrijven over iets wat de aanbiddingsleider al lang fascineert: Identiteit. ‘Wie is God’? en ‘Wie ben ik?’ werden de twee kernvragen van de eerlijke zoektocht op dit album. Toen Reyer einde 2019 overspannen raakte, werd de zoektocht naar God des te reëler. Het resultaat is een indrukwekkend album waarin gepassioneerde aanbidding (zoals ‘Jezus Overwinnaar’) en eerlijke teksten over twijfel en pijn hand in hand gaan. “Ik ben” laat een kant zien van Reyer die we tot nu toe nog niet gezien hadden.

 

Voor velen wel bekende organist Annekor Top uit Grootegast heeft een cd “Het jaar rond” uitgebracht. Hij neemt je met zijn orgelmuziek mee door het kerkelijk jaar. Van advent naar laatste zondag en alles wat daarbij komt, zoals trouw en doopdienst.

Voor een uniek project van ‘Vier je mee?’ is Christian Verwoerd de studio ingedoken met een koortje van enthousiaste kinderen. Voor alle feesten van de Heer, zoals die beschreven staan in Leviticus 23, is er een lied geschreven. De acht veelal vrolijke liedjes nemen je mee in de rijke betekenis van de feesten van God en geven zowel de kinderen als de ouders een prachtige inkijk in het plan van God. De vocals op deze cd worden afgewisseld door Christian en een aantal kinderen en is evenals de muziek goed gevarieerd. ‘Vier je mee?’ laat kinderen uitbundig meezingen of meedansen en naast de vrolijke nummers brengen de paar rustige liedjes die erop staan een heerlijke en vredige sfeer in huis.

Op deze CD staan 10 superleuke en nieuwe songs. die jong en oud in beweging zal zetten om de Here God te prijzen. De songs zijn goed te gebruiken in de kinderdienst. zondagsschool en basisschool. maar zijn ook heerlijk om thuis en onderweg te luisteren. Deze CD is gemaakt door Bastiaan en Deborah Frelink. die leiding geven aan “JerehSalemKids” in Zaandam. in samenwerking met Marcel Zimmer.

The Bowery is in 2016 gestart door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren en de drive om een verhaal te maken met dit rauwe geluid. In 2018 verscheen het debuutalbum van The Bowery, ‘Broken Jars’. Een album vol nummers die gaan over het echte leven, zoals velen het kennen; puur en met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Ook het nieuwe album heeft deze elementen weer in zich. Tegelijk is goed te horen dat The Bowery zich ontwikkeld heeft en nog steeds groeit. 

Veel liederen van Hillsong Worship hebben in de afgelopen dertig jaar hun weg naar de kerk gevonden, dé plek waar veel samen gezongen wordt. Veel Hillsong-albums zijn dan ook live-albums, waar ook het publiek op te horen is en het effect van gezamelijke aanbidding versterkt wordt. Het is daarom een opvallende keuze dat Hillsong hun nieuwste album ‘Awake’ niet live heeft opgenomen, maar in een studio.

Op het album ‘Awake’ staat ‘King Of Kings’. Dat lied vertelt het evangelie in vogelvlucht: van de geboorte van Jezus tot aan Zijn sterven en opstanding. ‘By His blood and in His Name, in His freedom I am free. For the love of Jesus Christ who has resurrected me.’

Ook de oude hymn ‘Praise God, from whom all blessings flow’ is opgenomen op het album en voorzien van extra coupletten door de schrijvers van Hillsong Worship.

 

Op vrijdag 15 mei 2020 hebben Elly en Rikkert hun afscheidsconcert gegeven. Het was een emotionele en indrukwekkende avond vanuit theater Veluvine in Nunspeet. Twee uur lang de mooiste liedjes uit een leven vol muziek. Voor de duizenden kijkers was het letterlijk een een feest van herkenning. De door COVID-19 omstandigheden noodzakelijke verandering van theaterconcert naar videoconcert maakt dat je – door de camera’s – heel dichtbij komt en de emotie van dit afscheidsoptreden voelt.

Hun nieuwe cd ‘Choose To Worship’ gaat erover dat het vaak niet onze eerste impuls is om God te aanbidden. “Het is niet onze natuurlijke reactie om met een aanbiddingslied te reageren op bijvoorbeeld de diagnose kanker, de dood van een geliefde of een tegenslag in je carrière,” vertelt Chris Llewelly van Rend Collective.

Met het album roept Rend Collective op om God te aanbidden onder alle omstandigheden. “We hopen dat dit album je woorden geeft om te zingen als je geketend bent. Een strijdlied tegen je omstandigheden en een loflied van vreugde, waardoor de vijand de moed verliest om je tot zwijgen te brengen. Dat er niets meer is waardoor je je stem verstomt. We hopen dat je samen met ons er voor kiest om te aanbidden.” Een hoopvol album dus, juist ook in deze onzekere tijd van het coronavirus.

Ieder jaar met Pinksteren wordt er een serie nieuwe Opwekkingsliederen uitgebracht, bestaande uit nieuwe Nederlandstalige liederen en vertaalde liederen die wereldwijd gezongen worden. In het najaar maakt een selectiecommissie een keuze van twaalf liederen uit de vele inzendingen, die daarna worden gearrangeerd en door de Opwekkingsband worden ingestudeerd.

Tijdens het Opwekking Worship Weekend in maart worden de nieuwe Opwekkingsliederen van cd 44 opgenomen. Onder leiding van Elisa Krijgsman worden de liederen aangeleerd, en tijdens een aantal aanbiddingsconcerten opgenomen. Een unieke gelegenheid om alvast kennis te maken met de nieuwe Opwekkingsliederen en samen met de Opwekkingsband God te aanbidden. Met als resultaat een prachtige cd!Kinga Báns derde studio-album ‘Geboren’ komt dit voorjaar uit. De laatste maanden van haar leven bleef zij haar hoopvolle liederen schrijven en zingen. Hoe dichter ze bij de hemel kwam, hoe helderder haar boodschap werd: dwars door alle stormen heen is het leven met Jezus goed én voor eeuwig. En dat is op dit album terug te horen. Zo blijft Kinga’s verhaal samen met haar twee eerdere studio-albums krachtig klinken: Uit liefde – Vandaag – Geboren! De CD bevat als bonustrack het populaire liedje ‘Leef met volle teugen’, een duet met Elbert Smelt


Dansen in de regen’ is de titel van het nieuwe album van LEV, dat in februari 2020 zal verschijnen! Een album met 12 nieuwe, frisse, Nederlandstalige liederen.
Centraal staat het leven met God, waarin je mag zijn als een kind blij en onbevangen, vrij en vol verlangen. Een leven met hoogte- en dieptepunten, maar met het vertrouwen dat Hij goed is, altijd.

Je hoeft niet te schuilen voor het leven.
Zoek je geluk maar bij de Levende.
Als de wolken huilen, hoef je niet te schuilen,
maar mag je leren dansen in de regen